Onderzoek naar ervaringen tijdens recreatief fietsen
Lopend onderzoek

Onderzoek naar ervaringen tijdens recreatief fietsen

Fietsen is goed voor de gezondheid en motiveert om te blijven bewegen. Momenteel wordt een onderzoek verricht om meer inzicht te krijgen in de betekenis van fietsen voor mensen met een spierziekte van 18 jaar en ouder, waaronder ook Inclusion Body Myositis  

Opzet

Het onderzoek is opgedeeld in twee onderwerpen. Het eerste onderwerp betreft de beleving van fietsen. Daarvoor is een vragenlijst opgesteld met open vragen. Het invullen van deze online vragenlijst zal ongeveer 20 minuten duren. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de ergotherapeuten. De vragenlijst is in te vullen via de volgende link: https://hansurveytool.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_e8rqMXWOmDKOqZ8

Het tweede onderwerp betreft het in kaart brengen van de factoren die ervoor zorgen dat mensen minder gaan fietsen of zelfs stoppen met fietsen. Hiervoor wordt een interview afgenomen, naar wens online of fysiek.

Doel

Met de resultaten willen we de inzet van de fiets als middel voor fysieke en mentale gezondheid van mensen met een spierziekte verder verbeteren.

 

Bij vragen en/of interesse in dit onderzoek kunt u contact opnemen via mail: aanmelden.onderzoek.klimmendaal@gmail.com. Daarna krijgt u van ons een uitgebreide informatiebrief met meer toelichting.

 

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Nikki Briels, Romé Morssink, Lars Raijmakers, Bibi Steenbergen,

Marjon Thijssen, Daisy Verschuren, Doris Dijksterhuis en Jinte Mos, studenten fysiotherapie en ergotherapie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, onder leiding van Dr. Nicole Voet (Klimmendaal/ Radboudumc) en Dr. Noel Keijsers (St Maartenskliniek).

 

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames