Wat kan een in spierziekten gespecialiseerde neuroloog voor mij doen? 

Wat kan een in spierziekten gespecialiseerde neuroloog voor mij doen? 

Omdat spierziekten zeldzaam zijn hebben niet alle neurologen evenveel kennis en ervaring met deze ziekten opgebouwd. Een neuroloog die gespecialiseerd is in spierziekten heeft die kennis en ervaring wel en kan zorgen dat u de juiste zorg krijgt.

Een overzicht van dergelijke neurologen vindt u in de Zorgwijzer van Spierziekten Nederland. De in spierziekten gespecialiseerde neuroloog stelt de diagnose en licht u (en uw familie) in over het ziekteverloop en de behandelmogelijkheden. Soms houdt deze neuroloog bij hoe de ziekte bij u verloopt, soms wordt u terugverwezen naar de neuroloog in uw eigen regio. Hij/zij verwijst u bij voorkeur door naar een in spierziekten gespecialiseerde revalidatiearts of, indien nodig, naar een andere met IBM bekende hulpverlener. Indien u een verwijzing wilt naar een revalidatiearts of andere hulpverlener in de eigen woonregio, kan dat natuurlijk ook.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames