Vervolgstudie naar Bimagrumab
Afgerond onderzoek

Vervolgstudie naar Bimagrumab

Ook bij langdurige behandeling van maximaal 104 weken werd Bimagrumab goed verdragen door mensen met IBM, maar het middel leidde niet tot belangrijke klinische verschillen.

Achtergrond

In een eerdere studie leek Bimagrumab mogelijk effect te hebben op lichamelijk functioneren van mensen met IBM na 52 weken (zie Mogelijke effecten en veiligheid van Bimagrumab). In deze studie werden de deelnemers doorbehandeld tot maximaal 104 weken met de hen toegewezen dosering of placebomiddel en daarna nog zes maanden gevolgd. Met uitzondering van de LBM werden dezelfde uitkomstmaten gehanteerd als in de eerdere studie.

Resultaten

De afname in 6MWD na behandeling was zeer variabel. Tot week 78 nam het verschil in functioneren (sIFA-score) toe tussen de groep met de hoogste dosering (10 mg/kg) en de placebogroep, maar richting 104 werd het verschil weer kleiner.

Net als kortdurige behandeling, werd langdurige behandeling goed verdragen, maar deze resulteerde niet in klinisch belangrijke verschillen op de lange termijn. Wel geeft deze studie een goede kijk op het natuurlijk verloop van de ziekte en de manier waarop nieuwe trials moeten worden opgezet.

Het artikel over deze studie moet nog worden gepubliceerd.

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames